Contact us: +359 887 705 324   |       |    bg   en

Макси при зъболекаря

Възможно ли е децата да посещават зъболекар с желание, да са спокойни и уверени? Определено, да!

„Макси при зъболекаря“ помага на родителите да подготвят децата си за първото им посещение на зъболекар. Книжката привлича с прекрасни илюстрации, занимателни игри, стикери награди и подвизите на героя Макси. Децата сами могат да преглеждат и лекуват зъбките на своя любима играчка у дома с инструментите, предоставени в приложението на книгата. Лесно четима и интригуваща и като история, и като шрифт - използван е Adys, разработен за улеснение на хора с лека до средна степен на дислексия.

23.00 лв
Купи сега

Как книгата помага на децата за посещенията им при зъболекаря?

Съпреживяване на история

Създадохме образа на Макси, с който детето да може да се идентифицира и да му помага да преодолява промените, въпросите и страховете, които биха могли да възникнат около посещението при зъболекар. За децата е по-лесно, когато вече знаят какво да очакват в зъболекарския кабинет и да следват примера на Макси, с чиято история са се забавлявали с родителите си вкъщи.

Превръща непознатото страшно в познато и очаквано

Страхът може да придобие едни обозрими граници и да бъде преодолян тогава, когато самото дете има вътрешни сили да се справи с тях. Във възрастта 2-6 г. децата имат нужда от външни източници, които да подпомагат и изграждат тази увереност. Именно така се роди и героят Рекси, който да подпомага Макси в преодоляването на страховете му и да гарантира, че той ще се справи.

Игрови модел

В книжката са включени 6 игри, които да направят преживяванията, свързани със зъболекарски посещения наистина забавни. Децата сами могат да преглеждат и лекуват зъбките на своя любима играчка у дома с инструментите, предоставени в приложението на книгата. Изберете заедно играчка, която ще се играе ролята на Рекси за Вашето дете.

Награди за малчуганите

Поощряването на децата за техните постижения е ключов фактор в израстването и възпитанието. В книжката ще откриете стикери, с които да наградите Супер Героите за смелостта им и грижата, която полагат за зъбките си. Ще притежават същите стикер-отличия, каквито има и героят в книгата - приятелят им Макси!

Съвети от психолог и стоматолог

Как като родители да помогнете на детето си да не се страхува от посещенията при зъболекар е важна тема в книгата. Анастасия Грозева – психолог и психотерапевт, дава конкретни стъпки, през които да преминете с детето и които ще помогнат и на Вас, и на него.

Грижата за млечните зъбки започва много преди тяхната проява. Защо е добре да започнете с посещения при зъболекар още преди първата годинка на детето? Как да се грижим за устната хигиена на бебето и детето? Правилата при приема на флуор, балансирането хранене и значението на твърдата храна – всички важни насоки за детските зъбки ще откриете в последните страници на книгата.

Поръчай „Макси при зъболекаря“книгата

Какво казват читателите

Ава и Анамария Саджаклиева

Първото посещение при зъболекар е емоция както за детето, така и за родителя. Предварителната подготовка е от голямо значение, за да може детето да се запознае с това, което го очаква и да се чувства по-спокойно.

Тази книга е изключително ценна, защото чрез забавен, цветен и увлекателен начин показва на малкото човече, че не е толкова страшно, просто е нещо ново. „Макси при зъболекаря“ помага и възпитава, учи и дава насоки и на самите нас, как да общуваме с детето ни и да го преведем през това приключение.

Доверието, което специалиста изгражда у детето е много важно и в тази книга се усеща точно позитивната връзка между пациент и зъболекар.

Това, което ми направи впечатление е, че дъщеря ми Ава, сама пожела да я разгледа, направи си собствени асоциации и след това искаше да ми разкаже какво вижда по картинките. Това ми показва само, че темата за нея не е страшна, а самата книга е предизвикала у нея голям интерес. Забавните моменти са страница след страница, текстът е на разбираем детски език и в същото време достатъчен, за да постигне търсения ефект. Разбира се илюстрациите спомагат за цялостното положително усещане, а игрите накрая я правят още по-интересна.

„Макси при зъболекаря“ е създадена от лекар по дентална медицина и това е едно от най-големите й предимства. Д-р Вера Давидова дава нова гледна точка на посещението при зъболекар.

прочети още
Матео и Теодора Валентинова

Книжката ми помогна изключително много да подготвя тригодишния си син за прегледа в зъболекарския кабинет.

Той беше ходил вече като по-малък, но тогава бе много по-неосъзнат и нямаше настоящите страхове и притеснения. Децата имат нужда да знаят какво ги очаква и описанието стъпка по стъпка как протича един преглед ми се стори изключително полезно.

Матео много се забавляваше и с игрите в края на книжката – в момента любимата му игра е прегледът на зъбите на плюшената му акула. Усещам го по-мотивиран да мие зъбите си и често ме пита кога отново ще отидем на зъболекар, за да покаже колко добре се справя. Много съм доволна, че попаднах на книжката и бих я препоръчала на всички родители, на чиито деца имат притеснения и страх от срещите със зъболекаря!

Мария и Сийка Маринкова

Макси при зъболекаря е сигурна крачка към правилното ранно детско развитие и формирането на висока здравна култура на малките читатели. Книгата ще допринесе за една по-стойностна семейна библиотека, защото съдържанието й е създадено от стоматолог и е насочено както към децата, така и към родителите.

Макси, Рекс, д-р Еми и Мими неусетно ще преведат всеки малък пациент през непознатата вселена на денталната медицина, като за смелостта, героите ще бъдат щедро наградени.

Дъщеря ми Мария изслуша историята с интерес, а след това започна да задава смислени въпроси за зъбите. Съвсем скоро й предстоеше преглед при стоматолог. По време на посещението, тя носеше „Макси при зъболекаря“ си със себе си. Много се вълнуваше, че накрая ще получи някой от стикерите-награда в края на книжката. Книгата е чудна!

прочети още
Вземи книгата

За автора

Щастлива съм да споделя, че първата ми книга е вече в ръцете ми!

Написах „Макси при зъболекаря“, за да помогна и на децата, и на родителите им да се чувстват спокойни по време на детските посещения в зъболекарския кабинет.

В 19 годишната ми практика като стоматолог неведнъж са ми задавали въпросите:

„Кога е най-добре да заведа детето за първи път на зъболекар?“

„Как да го подготвя?“

„Възможно ли е да се избегнат страха и притесненията?“

Да, възможно е! Опитът ми и като стоматолог, и като родител, показва, че игровите модели, забавната история и ученето през книжките са най-подходящи за децата.

Ето защо, заедно с Анастасия Грозева – психолог и психотерапевт, създадохме образа на Макси. Малчуган, с който детето да може да се идентифицира и да му помага да преодолява промените, въпросите и страховете, които биха могли да възникнат около посещението при зъболекар. За децата е по-лесно, когато вече знаят какво да очакват в зъболекарския кабинет и да следват примера на Макси, с чиято история са се забавлявали с родителите си вкъщи.

В книжката са включени и 6 игри, които да направят преживяванията, свързани със зъболекарски посещения наистина забавни. Децата сами могат да преглеждат и лекуват зъбките на своя любима играчка у дома с инструментите, предоставени в приложението на книгата. Има и стикери-награди за малчуганите. А също и съвети от психолог и стоматолог, насочени към родителите.

„Макси при зъболекаря“ е забавен и ценен помощник във важния процес по грижа за детските зъбки. Постарахме се да бъде лесно четима и като шрифт – използван е Adys, разработен за улеснение на хора с лека до средна степен на дислексия.

Поръчай книгата
Copyright ©2024, Davidova Dental
www.davidovadental.com използва „бисквитки“, които ни помагат да подобрим услугите си.
Разглеждайки този сайт вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Съгласен съм
Информация